De Nieuwe Koers, no3
Dit weekend verschijnt het april-nummer van De Nieuwe Koers! Wat kunt u verwachten? Omslagartikel Veel hedendaagse christenen vragen zich af wat ze nu aan moeten met Golgotha, Goede Vrijdag, het bloed van het Lam. Al die schuld, al dat geweld, die akelige straf. Dat is toch niet meer uit te leggen? Een beschouwing van mede aan de hand van het boek Het vergeten evangelie van Reinier Sonneveld. Actueel Minister van Financiën stond vorige maand even ...
Verder Lezen
De Nieuwe Koers, no2
Dit weekend verschijnt het maart-nummer van De Nieuwe Koers! Wat kunt u verwachten?
 • Op 10 maart is het precies 500 dagen geleden dat het kabinet Rutte III van start ging. Kan de ChristenUnie, als kleinste coalitiepartij potten breken in Rutte III? Het lijkt er wel op. Stilaan ontpopt de CU zich tot .DeNieuwe Koers maakt met mensen binnen en buiten de partij een balans op van 500 dagen ChristenUnie aan de macht.
 • Als een ...
  Verder Lezen
 • De Nieuwe Koers, no1
  Dit weekend ploft het februarinummer van De Nieuwe Koers op uw mat. Wat kunt u verwachten? Themanummer homoseksualiteit 
  • Het stof van Nashville is neergedaald, de kanonnen worden schoongemaakt, maar het gesprek is bepaald niet afgelopen. Om dat gesprek te kunnen voeren en analyseren, is een beter zicht op de theologische grondlijnen in de discussie onontbeerlijk, zegt . Hij tekent een ethische roodmap bij het debat over homo en gender.
  • Publicist is een ...
   Verder Lezen
  De Nieuwe Koers, nr 10
  Dit weekend ploft het winternummer van De Nieuwe Koers op uw mat. Wat kunt u verwachten?
  • De omstandigheden in vluchtelingenkamp op het Griekse eiland Lesbos brengt kinderen tot zelfmoordpogingen, overheden kunnen geen beterschap bieden en steeds meer ngo's zien er geen gat meer in. Ondertussen blijven vluchtelingen de oversteek wagen en is een politieke oplossing ver weg.
  • Al jaren op rij gaat het met ons geloof in instituten bergafwaarts. Heeft dat ...
   Verder Lezen
  De Nieuwe Koers, nr 9
  Morgen ploft het novembernummer van De Nieuwe Koers op uw mat. Wat kunt u verwachten?
  • Vierhonderd jaar na de beruchte Synode van Dordrecht is het protestantse huis verdeelder dan ooit. Bioloog en theoloog vragen zich letterlijk en figuurlijk af of het in het DNA van de protestant zit om ooit één te worden.
  • Bisschop is een zachtmoedig mens, zegt hij zelf. Maar hij schuwt de polarisatie niet, als hij het nodig vindt. Een interview ...
   Verder Lezen
  Aan het laden...

  De Nieuwe Koers een keer proberen? Download hier de PDF-editie voor € 4,95