€4,95 – Kopen

Editie zomer 2019

Editie zomer 2019

Is evangelisatie passé? Als je Amerikaans onderzoek moet geloven wel. 75 procent van de jongeren keurt evangelisatie af. Wat is de toekomst van evangelisatie? Verder: wie is de man anno 2019? Geslachtslijnen vervagen, overal steken nieuwe genderdebatten de kop op. Wisten we vroeger precies wisten welke rol een man moest spelen, vandaag zijn de verhoudingen onoverzichtelijk en diffuus. Een essay. En ook: interviews met Jan Pronk, Marianne Zwagerman en Guido van Heeswijk. En een heleboel meer.

€4,95 – Kopen

Editie juni 2019

Editie juni 2019

Deze maand in De Nieuwe Koers: Heino Falcke, de fotograaf van het zwarte gat, Kate Bowler, over welvaartsevangelie versus het leven met de dood in het verschiet en Rikkert Zuiderveld, die bijna pensioneert. Verder: oosters christendom is in trek. Hoe zit dat? En wat moeten we ons daarbij voorstellen? En: 4 jaar geleden zei Angela Merkel: Wir schaffen das! Is het gelukt? En een nieuwe serie: hoe ziet het goede leven eruit?

€4,95 – Kopen

Editie mei 2019

Editie mei 2019

Een divers nummer! Interviews met CDA-prominent Jos Wienen, theoloog Trees van Montfoort over haar boek Groene theologie, voorman Dave Bookless van natuurorganisatie A Rocha, dominee Gerrit de Fijter over eenheidsbeweging Nationale Synode en theoloog des vaderlands Stefan Paas. Verder een uitgebreide diepte-reportage van Azië-kenner Aad Kamsteeg uit China, twintig dromen over ons continent Europa en een verkenning van een nieuwe economisch model: de liefhebbende mens. O, en natuurlijk nog veel meer.

€4,95 – Kopen

Editie april 2019

Editie april 2019

Jezus die stierf voor mij? Kunnen we met zo’n gewelddadig concept nog uit de voeten in 2019? Een analyse van Tjerk de Reus. Verder een interviews met de invloedrijke theoloog Tomas Halik, stadspredikant Tim Vreugdenhil van Amsterdam en muzikant Minco Eggersman, een reportage uit Hardenberg waar 122 buddy’s zich over asielzoekers ontfermen, een scherpe analyse van Koos van Noppen over de vermeende ‘klimaatreligie’, columns van onze vertrouwde opiniemakers en als altijd veel aandacht voor boeken, films en muziek.

€4,95 – Kopen

Editie maart 2019

Editie maart 2019

Dit weekend tikt kabinet Rutte III de 500 dagen aan. Feest in de coalitie? Dat lijkt overdreven. Maar de kleinste regeringspartij zal zich misschien toch op een taartje trakteren. De Nieuwe Koers maakt deze maand met mensen binnen en buiten de partij een balans op van 500 dagen ChristenUnie aan de macht. Verder: Arie Kok schrikt van een zwarte kampeerder en gaat op zelfonderzoek uit, Aad Kamsteeg zoekt een rode raad in de geopolitieke heksenketel, interviews met Hella van der Wijst en Willemijn Dicke en, uiteraard, nog heel veel meer.

€4,95 – Kopen

Editie februari 2019

Editie februari 2019

Het stof van Nashville is neergedaald, de kanonnen worden schoongemaakt, maar het echte gesprek moet nog gevoerd worden. De Nieuwe Koers doet met een themanummer een voorzet met opinies en achtergronden van Stefan Paas, Désanne Van Brederode, Teunis van Kooten en Robert Plomp en een interview met ds. Jan Willem Leurgans en zijn man Henk Jonker. En natuurlijk nog veel meer over actualiteit, maatschappij, geloof, theologie en cultuur.

Aan het laden...