Dit weekend verschijnt het maart-nummer van De Nieuwe Koers! Wat kunt u verwachten?


  • Op 10 maart is het precies 500 dagen geleden dat het kabinet Rutte III van start ging. Kan de ChristenUnie, als kleinste coalitiepartij potten breken in Rutte III? Het lijkt er wel op. Stilaan ontpopt de CU zich tot de lachende vierde in Rutte III.De Nieuwe Koers maakt met mensen binnen en buiten de partij een balans op van 500 dagen ChristenUnie aan de macht. 

  • Als Arie Kok een zwarte jongen over z’n Franse camping ziet lopen is zijn eerste reflex: opletten. En dat knaagt. Want hij gelooft heilig dat alle mensen gelijkwaardig zijn en dat God elk mens liefheeft. ‘Huist er een racist in mij?’, vraag hij zich af. Een zelfonderzoek.li

  • Toen Garrard Conley bij zijn ouders uit de kast kwam, werd hij op genezingstherapie gestuurd. Hij schreef een boek over zijn ervaringen, dat vorig jaar werd verfilmd: Boy Erased. De film verschijnt later dit voorjaar in Nederland en De Nieuwe Koersbekeek ‘m alvast met twee homo-echtparen. “Die blik in hun ogen, die herken ik zo van mijn therapiegroep. Die uitzichtloze blik.”
  • Wie vandaag de buitenlandpagina’s van de kranten in de gaten houdt, slaat de schrik om het hart. De wereld rolt van de ene in de andere crisis. Is er een rode draad te ontdekken? Een analyse door Aad Kamsteeg van de motieven en aspiraties van de drie grote spelers op het geopolitieke speelveld: China, Rusland en de Verenigde Staten. 

  • Sinds zijn veertiende heeft Jan Prakken last van migraine. Nu is hij definitief afgekeurd. “De maatschappij smult van mensen die heel ziek worden en dat overwinnen. Maar niemand zit te wachten op mensen die ziek blijven.”

  • Geheel tegen de landelijke trend in bewoog Willemijn Dickezich de afgelopen tien jaar vanuit de militant-atheïstische woestijn naar de vijver van spiritualiteit. Over deze zoektocht schreef ze het net van de pers gerolde boek De sjamaan en ik. “Mijn gordijntjes zijn opengegaan.”
  • Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *