Duurzaamheid

De Nieuwe Koers wordt sinds maart 2018 gedrukt op 100 procent gerecycled afvalpapier van het merk Cocoon en verpakt in composteerbaar biofolie.

We vinden het belangrijk niet alleen over duurzaamheid, klimaat en milieu te schrijven, maar ook om onze negatieve impact op onze omgeving tot een minimum te beperken. Dat heeft geleid tot een duurzamere keuzes in het productie- en distributieproces.

Papier
Cocoon Paper is gecertificeerd volgens de normen van Ecolabel, dat flink strenger is dan het FSC-keurmerk. Cocoon Paper heeft de volgende kenmerken:

  • 100% gerecycled, 100% wit, FSC®-gerecycled en EU Ecolabel-gecertificeerd
  • Gemaakt van 100% echt, herwonnen afvalpapier
  • Voor het produceren van Cocoon gerecycled papier is 1,5 keer minder energie en 2,5 keer minder water nodig dan voor papier van nieuwe vezels
  • Het reduceert de uitstoot van CO₂ met 23% vergeleken met papier van nieuwe vezels
  • Cocoon voorkomt dat er papier naar de afvalverwerking gaat en er methaangas vrijkomt, dat 23 keer schadelijker is voor het milieu dan CO₂

De keuze voor Cocoon Paper zorgt op jaarbasis voor een fors lagere milieu-impact.

De milieu-impact van De Nieuwe Koers wordt jaarlijks fors verminderd door de keuze voor Cocoon Paper.

Biofolie
De Nieuwe Koers wordt met zorg gemaakt. Dat geldt voor schrijvers, fotografen, illustratoren en vormgevers, maar ook voor het productieproces rondom drukwerk en verzending. We vinden het daarom belangrijk dat ons magazine in een zo goed mogelijke staat bij u, als abonnee, terechtkomt. Lezers suggereerden het folie maar achterwege te laten, maar dat zal bij regenachtig weer of een onstuimige bezorgronde zomaar in een verfomfaaid of verregend exemplaar van De Nieuwe Koers kunnen resulteren. We hebben er daarom voor gekozen ons opinieblad geseald te versturen, met gebruik van biofolie. Deze folie is volledig composteerbaar.

Distributie
En de distributie dan? Al die postbodes rijden ook maar wat af, in hun vervuilende busjes… Gelukkig niet! De Nieuwe Koers werkt samen met Sandd. dat als eerste postorderbedrijf ter wereld volledig klimaatneutraal opereert. Hier kunt u daar meer over lezen.