In deze editie een opvoedingsspecial met een essay van Marlies Hanse, een interview met de wereldberoemde psycholoog Andrew Solomon, de auteurs Hans Werkman, Janne IJmker en Joke Verweerd blikken terug op de opvoeding die ze zelf gaven en Harmen van Wijnen over jongeren die kerk zijn in hun eigen sociale netwerk.

Verder een interview met filosoof Henk van der Waal over zijn boek Mystiek voor Goddelozen, boer Jan Huijgen voorziet een ineenstorting van ons voedselsysteem en topadvocaat Jan Louis Burggraaf legt zijn leven naast dat van Mozes. “In de boordroom wordt wel gehuild. Soms huil ik mee.”

Onze vaste columnisten Stefan Paas, Otto de Bruijne, Willem Maarten Dekker en Katie Vlaardingerbroek bespreken de actualiteit vanuit hun eigen invalshoek, Jaap-Harm de Jong besluit de serie Zeven deugden met een bespreking van Next to Her, langs de meetlat van de liefde en cultuurwetenschapper Robin van Deutekom duikt in de wereld van de zombifiactie van literatuur en gaat na wat bijvoorbeeld Max Havelaar met Zombies onze hedendaagse cultuur te zeggen hebben.

In de boekenrubriek recenseert Tjerk de Reus Fuzzie van Hanna Bervoets, en is ook aandacht voor Een hemel zonder schroeven en Thérese van François Mauriac. Verder een gesprek met Frank Bosman over Spiritualiteit van de tuin, en recensies van het veel besproken Homo Deus van Yuval Noah Harari, Paul Youngs God is goed en ik niet en Protestanten van Alec Ryrie.

En uiteraard nog veel meer!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *