Gratis – Kopen

Editie maart 2020

Editie maart 2020

Is er een genderoorlog gaande in Nederland? En wat staat er dan op het spel? Een uitgebreid interview met endocrinoloog Martin den Heijer van de genderpoli in het Amsterdam UMC. Verder: hoe ervaren mensen van kleur racisme? En hoe is dat in de kerk? En: gesprekken met onder meer Andreas Kinneging en Mei Li Vos. Zie hier een overzicht van de inhoud.

€4,95 – Kopen

Editie februari 2020

Editie februari 2020

In deze editie uitgebreid aandacht voor het onderzoek naar het denken over de hel onder Nederlandse christenen. Extra interessant, omdat het een herhaling is van een onderzoek door dit blad uit 2004. Willem Maarten Dekker, Arjen van Kralingen en Miranda Klaver verschaffen duiding. Verder een achtergrondverhaal over de ranglijst christenvervolging van Open Doors: is die wel fair? En, zoals altijd, nog veel meer.

€4,95 – Kopen

Editie Kerst 2019

Editie Kerst 2019

Kerst gaat over onderdrukte, ontheemde, bange en kwetsbare mensen. Over schaamte, angst en pijn. Over vragen, verlangen en zwoegen. Het gaat over jou, zegt theoloog Samuel Wells in het Kerstnummer van De Nieuwe Koers. En die boodschap weerklinkt in het hele nummer: verhalen, interviews en reportages die de schaduwkanten van ons moderne bestaan belichten. Maar de boodschap op de cover: vrees niet, vindt toch ook zijn weg.

€4,95 – Kopen

Editie november 2019

Editie november 2019

Journalist Rutger Bregman haalt met zijn boek De meeste mensen deugen alle kranten. Tegelijkertijd waarschuwt theoloog Tom Mikkers voor mild taalgebruik dat het menselijk falen en tekortschieten moet verbloemen. Waar is de kerk in dit verhaal? Gaat het eigenlijk nog wel over zonde in de kerk? Lees hier meer over de inhoud van dit nummer.

€5,95 – Kopen

Editie oktober 2019

Editie oktober 2019

Désanne van Brederode is woest op Kerk in Actie over hun noodhulp aan Syrië. Hoe kun je nu noodhulp verlenen als je daarvoor moet samenwerken met een dictatuur? Een stevig tweegesprek. Ook een ontmoeting met journalist Fokke Obbema van de Volkskrant, die een hartstilstand overleefde en op zoek ging naar de zin van het leven.
Ook een fascinerend portret van de 25-jarige Fredrick Brennan, de oprichter van haatforum 8chan, die zich bekeerde zich tot het christendom.

€5,95 – Kopen

Editie september 2019

Editie september 2019

Het extra dikke septembernummer van De Nieuwe Koers markeert dit weekend de vijftigste verjaardag van ons blad. Reden voor een greep in de archieven van Koers, cv·koers en De Nieuwe Koers. Verder gloednieuwe interviews met André Troost en Aad Kamsteeg, columns van Paul Visser, Désanne van Brederode, Willem-Maarten Dekker, Marieke van Meijeren en Stefan Paas en een kritische analyse van Marinde van der Breggen over het man-vrouwdebat onder christenen.