Gratis – Kopen

Pandemische boekentips

Pandemische boekentips

Hoe komen we de Kerst door? Nou, met een boek natuurlijk. De Nieuwe Koers vroeg Willem Jan Otten, Els Florijn, Stevo Akkerman, Marieke van Meijeren, Hans Werkman en Rosita Steenbeek om hun pandemische boekentip! En omdat we in een stomme lockdown zitten. Helemaal gratis. Alstublieft.

€5,95 – Kopen

Editie Kerst 2020

Editie Kerst 2020

Liedteksten in veel protestantse kerken lijken vooral bedoeld om kerkgangers een fijn en geborgen gevoel te geven. Maar wie voor het aangezicht van God verschijnt – en wat is liturgie anders? – sleept in het kielzog de sores van deze wereld mee, betogen Koos van Noppen en Paul Schenderling. Verder: interviews met theoloog Samuel Lee, filosofe Jannah Loontjens, internetpastor Nicolaas Sintobin, een nieuwe serie van Vonne van der Meer over de sacramenten en zes auteurs delen hun leestips voor een pandemische Kerst.

€5,95 – Kopen

Editie november 2020

Editie november 2020

Veel christelijke dertigers en veertigers zijn op zoek naar nieuwe handvatten om hun geloof te voeden, te onderhouden en door te geven. Waar moeten ze het zoeken? De Nieuwe Koers gaat in gesprek met ervaren gelovigen. De eerste op de lijst: theoloog Kees van Ekris, onder meer bekend van podcast Eerst dit. Verder? Interviews met de Israëlische topauteur David Grossman, NRC-journalist Jannetje Koelewijn en psychiater Frank Koerselman. Meer info hier.

€1,95 – Kopen

Sleep je geloof de crisis door

Sleep je geloof de crisis door

Veel gelovigen vragen zich vertwijfeld af: ben ik, als straks die coronacrisis voorbij is, nog gelovig? In de coverstory van deze maand gaat De Nieuwe Koers in de leer bij woestijnvaders, de vervolgde kerk en de jezuïeten op zoek naar handvatten om je geloof, ook in deze crisistijd, water te geven.

€5,95 – Kopen

Editie oktober 2020

Editie oktober 2020

Veel dominees en voorgangers vragen zich vertwijfeld af: zitten er straks, als die stomme coronacrisis voorbij is, nog gelovigen in de kerk? Veel gelovigen vragen zich vertwijfeld af: ben ik, als straks die coronacrisis voorbij is, nog gelovig? De Nieuwe Koers ging in de leer bij de woestijnvaders, de jezuïeten en de vervolgde kerk. Lees hier alles over deze editie.

€5,95 – Kopen

Editie september 2020

Editie september 2020

Huwelijksboekjes, -kringen en -adviezen krijgt de kerkganger in overvloed; waar het huwelijk op de klippen loopt is het pastoraal een stuk stiller. Moet de kerk nadenken over goed scheiden? Een essay van Alain Verheij. Verder: een briefwisseling tussen Gert-Jan Segers en hoofdredacteur Felix de Fijter over de rol van de ChristenUnie in het kabinetsbesluit om 500 vluchtelingenkinderen op de Griekse eilanden niet in Nederland op te vangen en een essay van Stefan Paas: is het verwijderen van standbeelden het fotoshoppen van de geschiedenis? Of is het juist andersom?