€5,95 – Kopen

Editie november 2020

Editie november 2020

Veel christelijke dertigers en veertigers zijn op zoek naar nieuwe handvatten om hun geloof te voeden, te onderhouden en door te geven. Waar moeten ze het zoeken? De Nieuwe Koers gaat in gesprek met ervaren gelovigen. De eerste op de lijst: theoloog Kees van Ekris, onder meer bekend van podcast Eerst dit. Verder? Interviews met de Israëlische topauteur David Grossman, NRC-journalist Jannetje Koelewijn en psychiater Frank Koerselman. Meer info hier.

€1,95 – Kopen

Sleep je geloof de crisis door

Sleep je geloof de crisis door

Veel gelovigen vragen zich vertwijfeld af: ben ik, als straks die coronacrisis voorbij is, nog gelovig? In de coverstory van deze maand gaat De Nieuwe Koers in de leer bij woestijnvaders, de vervolgde kerk en de jezuïeten op zoek naar handvatten om je geloof, ook in deze crisistijd, water te geven.

€5,95 – Kopen

Editie oktober 2020

Editie oktober 2020

Veel dominees en voorgangers vragen zich vertwijfeld af: zitten er straks, als die stomme coronacrisis voorbij is, nog gelovigen in de kerk? Veel gelovigen vragen zich vertwijfeld af: ben ik, als straks die coronacrisis voorbij is, nog gelovig? De Nieuwe Koers ging in de leer bij de woestijnvaders, de jezuïeten en de vervolgde kerk. Lees hier alles over deze editie.

€5,95 – Kopen

Editie september 2020

Editie september 2020

Huwelijksboekjes, -kringen en -adviezen krijgt de kerkganger in overvloed; waar het huwelijk op de klippen loopt is het pastoraal een stuk stiller. Moet de kerk nadenken over goed scheiden? Een essay van Alain Verheij. Verder: een briefwisseling tussen Gert-Jan Segers en hoofdredacteur Felix de Fijter over de rol van de ChristenUnie in het kabinetsbesluit om 500 vluchtelingenkinderen op de Griekse eilanden niet in Nederland op te vangen en een essay van Stefan Paas: is het verwijderen van standbeelden het fotoshoppen van de geschiedenis? Of is het juist andersom?

€5,95 – Kopen

Editie zomer 2020

Editie zomer 2020

De bomvolle, extra dikke zomereditie van De Nieuwe Koers draait om het thema ‘reset’. Hoe gooien we ons leven, als individu, als gemeenschap, als samenleving, over een andere boeg? Want de crisis heeft ons duidelijk gemaakt dat er veel anders moet. Psychologische, socio-economische en theologische perspectieven van onder meer Dirk de Wachter, Clare Watkins en Stephan Sanders. Maar ook: reportages, lekker veel puzzels (!),  boeiende interviews en goede boekentips.

€5,95 – Kopen

Editie juni 2020

Editie juni 2020

De sleutel tot succes in het racismedebat, zegt Dave Ensberg-Kleijkers, ligt bij de zwijgende meerderheid. “Het debat door extremen gekaapt. Aan de ene kant de mensen die vinden dat iedereen een racist is, aan de andere kant degenen die zeggen: die zwarten moeten eens een keer hun bek houden, er is niets aan de hand.” Volgens hem kan de zwijgende meerderheid kan alleen door goed onderwijs en een eerlijke confrontatie met het verleden gemobiliseerd worden. Meer over dit nummer lees je hier.