€5,95 – Kopen

Editie april 2021

Editie april 2021

Is er nog toekomst voor het bijzonder onderwijs, nu er in politiek Den Haag ‘een politieke tegenwind’ is? Een spannende vraag, ook met het oog op de formatie. Verder: een gesprek met Rob de Wijk, over de positie van Europa in de wereld. Hij komt tot een verrassende conclusie: Europa is, ondanks herhaaldelijke aanvallen vanuit China en Rusland, een supermacht geworden. Ook gesprekken met pastor Zung Bawm uit Myanmar, Theoloog des Vaderlands Almatine Leene, schrijver Erdal Balci over de benauwende Turkse gemeenschap in Nederland en Herman Schouten, wiens ‘NSB-ouders’ een schaduw over zijn leven legden.

€5,95 – Kopen

Editie maart 2021

Editie maart 2021

Afrekencultuur, achterdocht en populisme – ze lijken de samenleving van vandaag helemaal in hun greep te hebben. Hoe kijkt Arnon Grunberg daarnaar? “Het verlangen naar een zondebok moet je altijd onderdrukken”, zegt hij. Omarm liever schamele, een motief dat het christendom ons aanreikt. Verder een gesprek met Giti Ban, de moeder van Kinga. Hoe is het leven voor haar, nu ze haar dochter moet missen? Daarnaast blikken we met vijf Kamerleden vooruit naar de verkiezingen en de tijd erna en reageren vertegenwoordigers van de evangelische beweging op de kritische noten die Bram van de Beek in de vorige editie kraakte.

€5,95 – Kopen

Editie februari 2021

Editie februari 2021

Al ruim een decennia droomt een groeiende groep Nederlanders van een nieuwe conservatieve beweging. Is het momentum nu aangebroken? Stefan Paas onderzoekt de papieren. Collega Arnold Huijgen, op zijn beurt, gaat na welke theologische argumenten je kunt opvoeren voor het cultuurchristendom, dat een deel van de conservatieven propageert. Alain Verheij legt zijn oor te luisteren bij Tomas Sjödin, de Zweedse bestsellerauteur-dominee die het boek Leven vanuit rust schreef.  Verder: vier visioenen op 2021, Vonne van der Meer speurt naar de betekenis van de zeven sacramenten, Bram van de Beek over de evangelische beweging,

Gratis – Kopen

Pandemische boekentips

Pandemische boekentips

Hoe komen we de Kerst door? Nou, met een boek natuurlijk. De Nieuwe Koers vroeg Willem Jan Otten, Els Florijn, Stevo Akkerman, Marieke van Meijeren, Hans Werkman en Rosita Steenbeek om hun pandemische boekentip! En omdat we in een stomme lockdown zitten. Helemaal gratis. Alstublieft.

€5,95 – Kopen

Editie Kerst 2020

Editie Kerst 2020

Liedteksten in veel protestantse kerken lijken vooral bedoeld om kerkgangers een fijn en geborgen gevoel te geven. Maar wie voor het aangezicht van God verschijnt – en wat is liturgie anders? – sleept in het kielzog de sores van deze wereld mee, betogen Koos van Noppen en Paul Schenderling. Verder: interviews met theoloog Samuel Lee, filosofe Jannah Loontjens, internetpastor Nicolaas Sintobin, een nieuwe serie van Vonne van der Meer over de sacramenten en zes auteurs delen hun leestips voor een pandemische Kerst.

€5,95 – Kopen

Editie november 2020

Editie november 2020

Veel christelijke dertigers en veertigers zijn op zoek naar nieuwe handvatten om hun geloof te voeden, te onderhouden en door te geven. Waar moeten ze het zoeken? De Nieuwe Koers gaat in gesprek met ervaren gelovigen. De eerste op de lijst: theoloog Kees van Ekris, onder meer bekend van podcast Eerst dit. Verder? Interviews met de Israëlische topauteur David Grossman, NRC-journalist Jannetje Koelewijn en psychiater Frank Koerselman. Meer info hier.