€4,95 – Kopen

Editie mei 2020

Editie mei 2020

Menigeen beweert dat de wereld na corona niet meer hetzelfde zal zijn. Hebben zij gelijk? In deze editie van De Nieuwe Koers een uitgebreide verkenning van de kruispunten die de wereld, en daarbinnen Nederland, de komende tijd te wachten staat. Ook interviews met Doortje Smithuijsen en Rick Brink, een reportage uit het platteland van Egypte waar een pastor verlaten kerkjes nieuw leven probeert in te blazen.

€4,95 – Kopen

Editie april 2020

Editie april 2020

“Corona is een kans voor het Koninkrijk!”, riep iemand op Twitter. “Het is een middel in Gods hand”, wist een ander. En een dominee stelde onvermijdelijk: “Het is een straf van God.” In De Nieuwe Koers klinkt deze maand een ander geluid. Verder: interiews met auteur Natascha van Weezel, de Amerikaanse voorganger Melissa Florer-Bixler, de joodse jezuïetenpriester David Neuhaus en ‘dierentheoloog’ Clair Linzey.

Gratis – Kopen

Editie maart 2020

Editie maart 2020

Is er een genderoorlog gaande in Nederland? En wat staat er dan op het spel? Een uitgebreid interview met endocrinoloog Martin den Heijer van de genderpoli in het Amsterdam UMC. Verder: hoe ervaren mensen van kleur racisme? En hoe is dat in de kerk? En: gesprekken met onder meer Andreas Kinneging en Mei Li Vos. Zie hier een overzicht van de inhoud.

€4,95 – Kopen

Editie februari 2020

Editie februari 2020

In deze editie uitgebreid aandacht voor het onderzoek naar het denken over de hel onder Nederlandse christenen. Extra interessant, omdat het een herhaling is van een onderzoek door dit blad uit 2004. Willem Maarten Dekker, Arjen van Kralingen en Miranda Klaver verschaffen duiding. Verder een achtergrondverhaal over de ranglijst christenvervolging van Open Doors: is die wel fair? En, zoals altijd, nog veel meer.

€4,95 – Kopen

Editie Kerst 2019

Editie Kerst 2019

Kerst gaat over onderdrukte, ontheemde, bange en kwetsbare mensen. Over schaamte, angst en pijn. Over vragen, verlangen en zwoegen. Het gaat over jou, zegt theoloog Samuel Wells in het Kerstnummer van De Nieuwe Koers. En die boodschap weerklinkt in het hele nummer: verhalen, interviews en reportages die de schaduwkanten van ons moderne bestaan belichten. Maar de boodschap op de cover: vrees niet, vindt toch ook zijn weg.

€4,95 – Kopen

Editie november 2019

Editie november 2019

Journalist Rutger Bregman haalt met zijn boek De meeste mensen deugen alle kranten. Tegelijkertijd waarschuwt theoloog Tom Mikkers voor mild taalgebruik dat het menselijk falen en tekortschieten moet verbloemen. Waar is de kerk in dit verhaal? Gaat het eigenlijk nog wel over zonde in de kerk? Lees hier meer over de inhoud van dit nummer.