€5,95 – Kopen

Editie zomer 2020

Editie zomer 2020

De bomvolle, extra dikke zomereditie van De Nieuwe Koers draait om het thema ‘reset’. Hoe gooien we ons leven, als individu, als gemeenschap, als samenleving, over een andere boeg? Want de crisis heeft ons duidelijk gemaakt dat er veel anders moet. Psychologische, socio-economische en theologische perspectieven van onder meer Dirk de Wachter, Clare Watkins en Stephan Sanders. Maar ook: reportages, lekker veel puzzels (!),  boeiende interviews en goede boekentips.

€5,95 – Kopen

Editie juni 2020

Editie juni 2020

De sleutel tot succes in het racismedebat, zegt Dave Ensberg-Kleijkers, ligt bij de zwijgende meerderheid. “Het debat door extremen gekaapt. Aan de ene kant de mensen die vinden dat iedereen een racist is, aan de andere kant degenen die zeggen: die zwarten moeten eens een keer hun bek houden, er is niets aan de hand.” Volgens hem kan de zwijgende meerderheid kan alleen door goed onderwijs en een eerlijke confrontatie met het verleden gemobiliseerd worden. Meer over dit nummer lees je hier.

€4,95 – Kopen

Editie mei 2020

Editie mei 2020

Menigeen beweert dat de wereld na corona niet meer hetzelfde zal zijn. Hebben zij gelijk? In deze editie van De Nieuwe Koers een uitgebreide verkenning van de kruispunten die de wereld, en daarbinnen Nederland, de komende tijd te wachten staat. Ook interviews met Doortje Smithuijsen en Rick Brink, een reportage uit het platteland van Egypte waar een pastor verlaten kerkjes nieuw leven probeert in te blazen.

€4,95 – Kopen

Editie april 2020

Editie april 2020

“Corona is een kans voor het Koninkrijk!”, riep iemand op Twitter. “Het is een middel in Gods hand”, wist een ander. En een dominee stelde onvermijdelijk: “Het is een straf van God.” In De Nieuwe Koers klinkt deze maand een ander geluid. Verder: interiews met auteur Natascha van Weezel, de Amerikaanse voorganger Melissa Florer-Bixler, de joodse jezuïetenpriester David Neuhaus en ‘dierentheoloog’ Clair Linzey.

Gratis – Kopen

Editie maart 2020

Editie maart 2020

Is er een genderoorlog gaande in Nederland? En wat staat er dan op het spel? Een uitgebreid interview met endocrinoloog Martin den Heijer van de genderpoli in het Amsterdam UMC. Verder: hoe ervaren mensen van kleur racisme? En hoe is dat in de kerk? En: gesprekken met onder meer Andreas Kinneging en Mei Li Vos. Zie hier een overzicht van de inhoud.

€4,95 – Kopen

Editie februari 2020

Editie februari 2020

In deze editie uitgebreid aandacht voor het onderzoek naar het denken over de hel onder Nederlandse christenen. Extra interessant, omdat het een herhaling is van een onderzoek door dit blad uit 2004. Willem Maarten Dekker, Arjen van Kralingen en Miranda Klaver verschaffen duiding. Verder een achtergrondverhaal over de ranglijst christenvervolging van Open Doors: is die wel fair? En, zoals altijd, nog veel meer.