€5,95 – Kopen

Editie oktober 2019

Editie oktober 2019

Désanne van Brederode is woest op Kerk in Actie over hun noodhulp aan Syrië. Hoe kun je nu noodhulp verlenen als je daarvoor moet samenwerken met een dictatuur? Een stevig tweegesprek. Ook een ontmoeting met journalist Fokke Obbema van de Volkskrant, die een hartstilstand overleefde en op zoek ging naar de zin van het leven.
Ook een fascinerend portret van de 25-jarige Fredrick Brennan, de oprichter van haatforum 8chan, die zich bekeerde zich tot het christendom.

€5,95 – Kopen

Editie september 2019

Editie september 2019

Het extra dikke septembernummer van De Nieuwe Koers markeert dit weekend de vijftigste verjaardag van ons blad. Reden voor een greep in de archieven van Koers, cv·koers en De Nieuwe Koers. Verder gloednieuwe interviews met André Troost en Aad Kamsteeg, columns van Paul Visser, Désanne van Brederode, Willem-Maarten Dekker, Marieke van Meijeren en Stefan Paas en een kritische analyse van Marinde van der Breggen over het man-vrouwdebat onder christenen.

€4,95 – Kopen

Editie zomer 2019

Editie zomer 2019

Is evangelisatie passé? Als je Amerikaans onderzoek moet geloven wel. 75 procent van de jongeren keurt evangelisatie af. Wat is de toekomst van evangelisatie? Verder: wie is de man anno 2019? Geslachtslijnen vervagen, overal steken nieuwe genderdebatten de kop op. Wisten we vroeger precies wisten welke rol een man moest spelen, vandaag zijn de verhoudingen onoverzichtelijk en diffuus. Een essay. En ook: interviews met Jan Pronk, Marianne Zwagerman en Guido van Heeswijk. En een heleboel meer.

€4,95 – Kopen

Editie juni 2019

Editie juni 2019

Deze maand in De Nieuwe Koers: Heino Falcke, de fotograaf van het zwarte gat, Kate Bowler, over welvaartsevangelie versus het leven met de dood in het verschiet en Rikkert Zuiderveld, die bijna pensioneert. Verder: oosters christendom is in trek. Hoe zit dat? En wat moeten we ons daarbij voorstellen? En: 4 jaar geleden zei Angela Merkel: Wir schaffen das! Is het gelukt? En een nieuwe serie: hoe ziet het goede leven eruit?

€4,95 – Kopen

Editie mei 2019

Editie mei 2019

Een divers nummer! Interviews met CDA-prominent Jos Wienen, theoloog Trees van Montfoort over haar boek Groene theologie, voorman Dave Bookless van natuurorganisatie A Rocha, dominee Gerrit de Fijter over eenheidsbeweging Nationale Synode en theoloog des vaderlands Stefan Paas. Verder een uitgebreide diepte-reportage van Azië-kenner Aad Kamsteeg uit China, twintig dromen over ons continent Europa en een verkenning van een nieuwe economisch model: de liefhebbende mens. O, en natuurlijk nog veel meer.

€4,95 – Kopen

Editie april 2019

Editie april 2019

Jezus die stierf voor mij? Kunnen we met zo’n gewelddadig concept nog uit de voeten in 2019? Een analyse van Tjerk de Reus. Verder een interviews met de invloedrijke theoloog Tomas Halik, stadspredikant Tim Vreugdenhil van Amsterdam en muzikant Minco Eggersman, een reportage uit Hardenberg waar 122 buddy’s zich over asielzoekers ontfermen, een scherpe analyse van Koos van Noppen over de vermeende ‘klimaatreligie’, columns van onze vertrouwde opiniemakers en als altijd veel aandacht voor boeken, films en muziek.