€4,95 – Kopen

Editie oktober 2018

Editie oktober 2018

Partijideoloog Wouter Beekers van de CU mist partijdebat, schreef hij. Een uitgebreid interview. Ook een gesprek met Tjerk de Reus, die promoveert op de jonge jaren van dichter Ad den Besten. Voorts een reportage over de moeilijke kanten van kerkelijk pionieren, een interview met Trouw-hoofdredacteur Cees van der Laan en een essay van Désanne van Brederode over de rol van (christelijke) media in de oorlog in Syrië. Lees meer.

€4,95 – Kopen

Editie september 2018

Editie september 2018

De ‘onderkoning’ van Nederland, Piet Hein Donner legt zijn leven naast dat van Mozes, we vragen Lyke Wijnia of musea de seculiere tempels van deze tijd zijn geworden en een essay van Jasper van den Bovenkamp over de uittocht van ironie uit het publieke leven. Verder, naast bijdragen van onze vaste opiniemakers, een vooruitblik op het opvoeddebat dat De Nieuwe Koers dit najaar organiseert en een interview met Jannica van Barneveld die plotseling doodziek werd.

€4,95 – Kopen

Editie zomer 2018

Editie zomer 2018

Bankiers zijn niet verloren, zegt Govert Buijs bij de tiende verjaardag van de economische crisis. Christenen uit moslimculturen in Nederland gaan gebukt onder pesterijen en bedreigingen, blijkt uit onderzoek. Kathleen Ferrier legt haar leven naast dat van Mozes. Preektijger Andries Zoutendijk emeriteert en neemt na 28 jaar afscheid van de Utrechtse Jacobikerk. En nog veel meer.

€4,95 – Kopen

Editie juni 2018

Editie juni 2018

Theo Boer en Bert Keijzer over het leven en de dood, columnist Désanne Van Brederode maakt haar entree, Ahmed Marcouch legt zijn leven naast dat van Mozes, Ronald Westerbeek en Hans Alblas over de opleiding Koninkrijkstheologie aan de Christelijke Hogeschool Ede, de diepte in over antisemitisme in Duitsland, is er toekomst voor de (Friese) dorpskerk? / Rouwen om een kind dat nooit kwam, en Kees van Ekris ontdekte: profetie is niet: boem, zo spreekt de Heer.

€4,95 – Kopen

Editie mei 2018

Editie mei 2018

Een interview met de invloedrijke wetenschapper Katharine Hayhoe die ondanks bedreigingen en haatmail strijdt tegen klimaatscepsis onder christenen, een portret van bestsellerauteur en psycholoog Jordan Peterson, Willem Maarten Dekker over zijn plan de ‘belijdenisleeftijd’ te verlagen, een achtergrondartikel over het privacybeleid van de Bijbellees-app van YouVersion, een interview met Coolblue-oprichter Bart Kuijpers en als altijd veel aandacht voor boeken, films en muziek. Hier een compleet overzicht.

€4,95 – Kopen

Editie april 2018

Editie april 2018

Theoloog Arnold Huijgen pleit voor de herwaardering van de ruigheid van het christelijk geloof. Veganist-dominee Hans Bouma in debat met boer (en karnivoor) Jan Overeem, historicus George Harinck stelt dat de vrijgemaakten Nederland op academisch gebied niets hebben gebracht en Andre Rouvoet vertelt waarom (bijna) niemand ‘m heeft afgefakkeld vanwege zijn scheidingsloket. En veel meer, natuurlijk.