€4,95 – Kopen

Editie zomer 2018

Editie zomer 2018

Bankiers zijn niet verloren, zegt Govert Buijs bij de tiende verjaardag van de economische crisis. Christenen uit moslimculturen in Nederland gaan gebukt onder pesterijen en bedreigingen, blijkt uit onderzoek. Kathleen Ferrier legt haar leven naast dat van Mozes. Preektijger Andries Zoutendijk emeriteert en neemt na 28 jaar afscheid van de Utrechtse Jacobikerk. En nog veel meer.

€4,95 – Kopen

Editie juni 2018

Editie juni 2018

Theo Boer en Bert Keijzer over het leven en de dood, columnist Désanne Van Brederode maakt haar entree, Ahmed Marcouch legt zijn leven naast dat van Mozes, Ronald Westerbeek en Hans Alblas over de opleiding Koninkrijkstheologie aan de Christelijke Hogeschool Ede, de diepte in over antisemitisme in Duitsland, is er toekomst voor de (Friese) dorpskerk? / Rouwen om een kind dat nooit kwam, en Kees van Ekris ontdekte: profetie is niet: boem, zo spreekt de Heer.

€4,95 – Kopen

Editie mei 2018

Editie mei 2018

Een interview met de invloedrijke wetenschapper Katharine Hayhoe die ondanks bedreigingen en haatmail strijdt tegen klimaatscepsis onder christenen, een portret van bestsellerauteur en psycholoog Jordan Peterson, Willem Maarten Dekker over zijn plan de ‘belijdenisleeftijd’ te verlagen, een achtergrondartikel over het privacybeleid van de Bijbellees-app van YouVersion, een interview met Coolblue-oprichter Bart Kuijpers en als altijd veel aandacht voor boeken, films en muziek. Hier een compleet overzicht.

€4,95 – Kopen

Editie april 2018

Editie april 2018

Theoloog Arnold Huijgen pleit voor de herwaardering van de ruigheid van het christelijk geloof. Veganist-dominee Hans Bouma in debat met boer (en karnivoor) Jan Overeem, historicus George Harinck stelt dat de vrijgemaakten Nederland op academisch gebied niets hebben gebracht en Andre Rouvoet vertelt waarom (bijna) niemand ‘m heeft afgefakkeld vanwege zijn scheidingsloket. En veel meer, natuurlijk.

€4,95 – Kopen

Editie maart 2018

Editie maart 2018

Christenen hadden het nog nooit zo zwaar, maar het Westen zit op z’n handen. Hoe kan het beter? CDA-kamerlid Pieter Omtzigt reageert. Verder Antoine Bodar over de troost van de dood, Bas Plaisier over de kerk in China, Désanne van Brederode over the School of Life, Hanna Rijken over de evensong en Marc de Kesel over het eigen ik. O ja, en nog veel meer.

€4,95 – Kopen

Editie februari 2018

Editie februari 2018

Als we onze kinderen als prinsen en prinsessen opvoeden, hoe beïnvloedt dat de ontwikkeling van hun geloof? Vijf reflecties. Alain Verheij neemt een duik in de wereld van bitcoin, theoloog des vaderlands Claartje Kruijff legt haar leven naast dat van Mozes en René Fransen vraagt zich af: als je een embryo kunt printen, wanneer begint leven dan? En, als altijd, nog veel meer.