Aanschaf los nummer

€4,95 – Kopen

Editie april 2018

Editie april 2018

Theoloog Arnold Huijgen pleit voor de herwaardering van de ruigheid van het christelijk geloof. Veganist-dominee Hans Bouma in debat met boer (en karnivoor) Jan Overeem, historicus George Harinck stelt dat de vrijgemaakten Nederland op academisch gebied niets hebben gebracht en Andre Rouvoet vertelt waarom (bijna) niemand ‘m heeft afgefakkeld vanwege zijn scheidingsloket. En veel meer, natuurlijk.

€4,95 – Kopen

Editie maart 2018

Editie maart 2018

Christenen hadden het nog nooit zo zwaar, maar het Westen zit op z’n handen. Hoe kan het beter? CDA-kamerlid Pieter Omtzigt reageert. Verder Antoine Bodar over de troost van de dood, Bas Plaisier over de kerk in China, Désanne van Brederode over the School of Life, Hanna Rijken over de evensong en Marc de Kesel over het eigen ik. O ja, en nog veel meer.

€4,95 – Kopen

Editie februari 2018

Editie februari 2018

Als we onze kinderen als prinsen en prinsessen opvoeden, hoe beïnvloedt dat de ontwikkeling van hun geloof? Vijf reflecties. Alain Verheij neemt een duik in de wereld van bitcoin, theoloog des vaderlands Claartje Kruijff legt haar leven naast dat van Mozes en René Fransen vraagt zich af: als je een embryo kunt printen, wanneer begint leven dan? En, als altijd, nog veel meer.

€4,95 – Kopen

Editie winter 2017

Editie winter 2017

De Nieuwe Koers trok voor u naar Londen voor een gesprek met theoloog en predikant Samuel Wells van St Martin-in-the-Fields, biechtspecialist Eric Luijten spreekt over #metoo, schuld en vergeving, NRC-hoofdredacteur Peter Vandermeersch legt zijn leven naast dat van Mozes, Tjirk van der Ziel analyseert waarom duurzaamheid maar geen thema wil worden en nog veel meer.

€4,95 – Kopen

Editie november 2017

Editie november 2017

Een uitgebreid gesprek met Beatrice de Graaf naar aanleiding van haar essay Heilige Strijd, op reportage in Groningen waar gemeenteleden hun eigen doden begraven omdat er geen predikanten zijn, Inez van Oord over haar herontdekking van de Bijbel, moderne kunstenaars flirten met religie, Désanne van Brederode over sterven in eenzaamheid en nog veel meer.

€4,95 – Kopen

Editie oktober 2017

Editie oktober 2017

Een interview met Franca Treur over haar nieuwe boek Hoor nu mijn stem. Een stevig opinie-artikel van de Amerikaanse filosoof George Yancy met het opschrift: ‘Is uw God dood?’. Theoloog Bram van den Beek, SGP-leider Kees van der Staaij en opperrabbijn Binyomin Jacobs reageren. In de rubriek Mozes een gesprek met dichter des vaderlands Esther Naomi Perquin. En nog veel meer.

Aan het laden...