€4,95 – Kopen

Editie februari 2019

Editie februari 2019

Het stof van Nashville is neergedaald, de kanonnen worden schoongemaakt, maar het echte gesprek moet nog gevoerd worden. De Nieuwe Koers doet met een themanummer een voorzet met opinies en achtergronden van Stefan Paas, Désanne Van Brederode, Teunis van Kooten en Robert Plomp en een interview met ds. Jan Willem Leurgans en zijn man Henk Jonker. En natuurlijk nog veel meer over actualiteit, maatschappij, geloof, theologie en cultuur.

€4,95 – Kopen

Editie winter 2018-2019

Editie winter 2018-2019

Veel aandacht voor vluchtelingenkamp Moria op Lesbos, interviews met Michiel van Elk, Huub Oosterhuis en kunstenaar Moniek Westermanm politiek filosofe Tiny Hoving over de christelijke goede doelensector, Alain Verheij kruipt in de huid van Herodes voor een kerstverhaal, een driegesprek tussen Kees van der Staaij, Sybrand Buma en Commissaris van de Koning Arno Brok over 400 naar Nationale Synode en, zoals altijd, veel meer.

€4,95 – Kopen

Editie november 2018

Editie november 2018

400 jaar na de roemruchte Synode van Dordrecht nemen we het protestantse DNA onder de loep. Is het tot verdeeldheid gedoemd? Of hopen we terecht op eenheid? We denken dat we rationeel zijn, zegt de Vlaamse filosoof Herman de Dijn, maar dat is kolder. We lopen over van de rituelen. Verder gesprekken met bisschop Gerard de Korte van Den Bosch, klinisch psycholoog Hanneke Schaap-Jonker over geloofsvertrouwen en kunstenaar Rinke Nijburg.

€4,95 – Kopen

Editie oktober 2018

Editie oktober 2018

Partijideoloog Wouter Beekers van de CU mist partijdebat, schreef hij. Een uitgebreid interview. Ook een gesprek met Tjerk de Reus, die promoveert op de jonge jaren van dichter Ad den Besten. Voorts een reportage over de moeilijke kanten van kerkelijk pionieren, een interview met Trouw-hoofdredacteur Cees van der Laan en een essay van Désanne van Brederode over de rol van (christelijke) media in de oorlog in Syrië. Lees meer.

€4,95 – Kopen

Editie september 2018

Editie september 2018

De ‘onderkoning’ van Nederland, Piet Hein Donner legt zijn leven naast dat van Mozes, we vragen Lyke Wijnia of musea de seculiere tempels van deze tijd zijn geworden en een essay van Jasper van den Bovenkamp over de uittocht van ironie uit het publieke leven. Verder, naast bijdragen van onze vaste opiniemakers, een vooruitblik op het opvoeddebat dat De Nieuwe Koers dit najaar organiseert en een interview met Jannica van Barneveld die plotseling doodziek werd.

€4,95 – Kopen

Editie zomer 2018

Editie zomer 2018

Bankiers zijn niet verloren, zegt Govert Buijs bij de tiende verjaardag van de economische crisis. Christenen uit moslimculturen in Nederland gaan gebukt onder pesterijen en bedreigingen, blijkt uit onderzoek. Kathleen Ferrier legt haar leven naast dat van Mozes. Preektijger Andries Zoutendijk emeriteert en neemt na 28 jaar afscheid van de Utrechtse Jacobikerk. En nog veel meer.

Aan het laden...