Wat lees je deze maand in De Nieuwe Koers?

  • Partijideoloog Wouter Beekers van de ChristenUnie mist partijdebat, schreef hij een tijdje geleden in Groen. Als je je mond opentrekt, wordt je zomaar van profileringsdrang beticht. Wat bedoelt hij daarmee? Een uitgebreid interview.
  • Ad den Besten (1923-2015) is voor velen vooral een belangrijk liedboekdichter. Dat hij aan de wieg stond van de naoorlogse poëzie en dichters als Remco Campert en Simon Vinkenoog hun eerste een podium gaf, is veel minder bekend. Journalist Tjerk de Reus (1971) promoveert op juist die periode in zijn leven, tot 1955. Waarbij hij tot zijn schrik ontdekte dat de dichter sympathieën koesterde voor het nationaalsocialisme.

Geen abonnee, toch lezen? Klik hier en koop de digitale editie van De Nieuwe Koers voor € 4,95 

  • Kliederkerken, monastieke gemeenschappen, cafékerken of stadstuingroepen. De afgelopen tien jaar zijn in de Protestantse Kerk in Nederland 120 kerkelijke pioniersplekken gestart. Er gebeuren “prachtige dingen”, maar vaak schuurde het pionieren met gevestigde kerken en soms moest de stekker eruit. “Er moet orde komen in de vrijheid”, zegt de PKN nu.
  • Zijn krant viert dit jaar de 75e verjaardag. Cees van der Laan – hoofdredacteur van Trouw – wil in dezelfde traditie staan als de verzetsmensen die voor de van oorsprong gereformeerde krant hun leven gaven. “Vroeger leerde ik dat Trouween verfoeilijke krant was.”
  • Positieve media-aandacht voor christenen in het Midden-Oosten heeft het Assad-regime in het zadel gehouden, stelt Désanne van Brederode. En dat gaat voort tot op vandaag.

  • Geen abonnee, toch lezen? Klik hier en koop de digitale editie van De Nieuwe Koers voor € 4,95

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *